Selecteer een pagina

Kom naar de Buurtdag Valkenboskwartier 2011, lever een bijdrage en toon je talent! Graag willen wij u informeren over
de Buurtdag 2011 op zaterdag 24 september, vanaf 14.00 uur. Dit jaar wordt de derde buurtdag georganiseerd door buurt- en ontmoetingscentrum de Westhoek en de Bethelkapel. Dit jaar zal het wat grootser van opzet zijn: het wordt een verjaardagsfeest, want de buurt en de Bethelkapel worden dit jaar 90!!!

Als een verjaardagscadeau heeft de buurt deze zomer een vernieuwd speeltuin en ontmoetingsplek gekregen aan de centraal gelegen Copernicuslaan, tussen Fahrenheitstraat en Valkenboskade.
Voor de Buurtdag wordt deze plek ingericht als feestterrein, met podium, terras, speel- en doeplekken en eetgelegenheid. Ook in huiskamers, op stoepen, in tuinen, verspreid in de wijk, kunnen activiteiten plaats vinden, en natuurlijk ook in Bethelkapel en Westhoek.
Een Buurtdag biedt veel mogelijkheden om leuke, mooie en goede dingen te doen en beleven! We stellen het ons voor als echt een dag vàn en vòòr de buurt. We roepen u daarom op om te kijken of u voor deze dag iets kunt doen, mogelijk samen met anderen.
Hebt u een bijzondere interesse of hobby? Laat het zien in bijvoorbeeld een huiskamerexpositie, een lezing of workshop.
Bent u creatief? Geef dan een voorstelling, een knutsel-, schrijf- of andere workshop.
Hebt u ervaringen met kinderactiviteiten? Organiseer dan spelletjes, een schminkstalletje, vertel verhalen of iets anders dat leuk is voor de kinderen in de buurt.
Houdt u van sportieve activiteiten? Organiseer dan een straatvoetbal- of tafeltennistoernooitje, wedloop of iets dergelijks.
Bent u kunstenaar of musicus? Biedt dan iets kunstzinnigs zoals een expositie, open atelier of iets muzikaals zoals een optreden of concert.
Houdt de leefbaarheid in de buurt u bezig? Organiseer dan een gespreksactiviteit rond zaken die de leefomgeving raken.
U hebt nog een heel ander idee? U weet wel wat, maar niet hoe? Wij horen graag van u en zullen helpen om het mogelijk te maken!
Bent u beschikbaar voor hand- en spandiensten, laat het ons weten. U vertegenwoordigt een organisatie of onderneming? U werkt in een winkel of café in de buurt? Als u denkt iets aan de Buurtdag te kunnen bijdragen, dan horen wij dit uiteraard graag!
Meer informatie over de Buurtdag kunt u vinden op www.bethelkapel.nl/buurtdag. Daar kunt u ook uw (idee voor een) bijdrage posten en kijken wat de actuele stand van de planning is. Het centrale e-mailadres voor de Buurtdag is buurtdag@bethelkapel.nl en via het nummer 06-26687818 is altijd iemand van de organisatie te bereiken.
Wij hebben al een aantal erg leuke en interessante voorstellen en ideeën voor activiteiten binnen (van concertjes tot beeldhouw-workshop, van vossenjacht tot geschiedenislezing), maar er is nog steeds ruim plek op de podiums, op het plein en in de buurt! Aanmeldingen voor bijdragen nemen wij tot en met 10 september aan, dan willen we het muzikale, sportieve, creatieve en recreatieve programma van de Buurtdag vaststellen. Het laatste deel van het programma hebben we al bedacht: een grote maaltijd voor de hele buurt aan een gigantisch lange tafel op de Copernicuslaan. Daarbij vragen we alle volwassen deelnemers om daarvoor wat lekkers te eten of te drinken mee te nemen.
Wij als initiatiefnemers zijn enthousiast en hopen dat u dat ook al bent geworden als u dit hebt gelezen.
Graag tot ziens op de Buurtdag! Met vriendelijke groet,
Voor de Westhoek: Klaas Bruins
070-3459342 / kbruins@steknet.nl Voor de Bethelkapel: Axel Wicke
070-3316432 / axel@bethelkapel.nl

Privacy Preference Center