Selecteer een pagina

CD presentatie en Adventzangavond door Scheveningse Chr. Mannengroep “Ons Centrum”

Scheveningen- Op D.V. vrijdag 2 december a.s. houdt de Scheveningse Chr. Mannengroep “Ons Centrum” een Adventzangavond in de Prinses Julianakerk, Vlielandsestraat 1 te Scheveningen.
Aanvang: 20:00 uur De kerk is vanaf 19:30 uur open. Naast koorzang is er ook veel samenzang.
De verbindende teksten wordt uit gesproken door Ds. F. J. van Harten.

Tijdens de avond wordt ook de nieuwe CD gepresenteerd “Kerst met de mannengroep”
Een schitterende CD met uitsluitend de aloude en bekende kerstliederen.
Medewerking wordt verleend door Danny Spaans op het orgel, Gerrit Hoek, trompet en de bekende Scheveningse bas-bariton de Jaap de Ruiter als solist. De Chr. mannengroep staat onder leiding van Maarten Roos.
Het is inmiddels alweer de derde CD die door de mannengroep wordt uitgebracht. De eerste CD in jaar 2005, “Zingen uit het Hart” en de tweede CD in 2008, met als titel: “‘k Heb gehoord van een Stad boven wolken”. De liederen worden eenstemmig gezongen. Men doet denken aan de vroegere tijden, toen de vissersvloot nog actief was. Iedere zondag was er op het Hospitaal Kerkschip ‘de Hoop’ een kerkdienst. De dicht bijzijnde loggers stoomde naar het Kerkschip. Met een sloep, later met een rubber vlot, werd de bemanning van boord gehaald om de kerkdienst mee te beleven. De kerkdiensten waren tevens via de radio aanboord van schepen en aan de wal te beluisteren. Vele Scheveningers, Katwijkers, IJmuidense en Vlaardingse gezinnen zaten achter hun radio gekluisterd te luisteren. Nu, deze herinnering, wat de mannengroep, grotendeels oud vissers ten gehore brengt, zijn die herinneringen van toen destijds.
Mannenzang wil men graag horen, er is veel vraag naar! Inmiddels is de Chr. Mannengroep uitgegroeid tot ongeveer 100 leden. Naast de gezellige sfeer en een goede omgang wordt een belangrijke plaats voor zang ingeruimd. In Scheveningen wordt de Chr. mannengroep geregeld gevraagd voor medewerking aan kerkdiensten, zangavonden in verzorging en verpleeghuizen.
Het bestuur heeft daarom besloten samen met Jan Pronk (opnameleider) een nieuwe CD op te nemen. Deze keer is gekozen voor een kerst CD. De mannengroep heeft de laatste maanden hard gewerkt aan het instuderen van de liederen. Op 31 oktober jl. is de CD opgenomen in de Bethelkerk.
Een dank gaan uit naar de sponsors met name rederij Henk Groen, die de kerst CD mede mogelijk heeft gemaakt.
Na afloop van de zangavond is de CD voor de prijs van 8,00 euro achterin de kerk te verkrijgen. Mocht u die avond zijn verhinderd, dan is de CD altijd nog te koop bij één van der bestuursleden o.a. W. Bruin Vlielandsestraat 95 2583 JE Scheveningen tel. 070-3548157 en D. Korving Jan van Houtstraat 14 2581 SX Scheveningen tel.070-3505839

Privacy Preference Center