Selecteer een pagina

De Bijbelkiosk in Scheveningen is sinds 1954 een herkenningspunt langs het strand. Dit kleine winkeltje staat op een toplocatie op de boulevard, tegenover het Kurhaus. Begin 2002 is de kiosk volledig vernieuwd.

In de kiosk draait het niet alleen om de verkoop van Bijbels en christelijke lectuur. Het doel is om iets te kunnen vertellen en delen over het Evangelie en een luisterend oor te bieden. Het is dan ook een ontmoetingsplek, om even binnen te lopen om even te praten. Ook zijn de medewerkers bereid om te bidden of iets te vertellen over het Evangelie.

De kiosk is het hele jaar open, zeven dagen per week. De openingstijden variëren per dag, maar doorgaans is dat van 11.00-17.00u. In het toeristisch seizoen is de kiosk langer geopend (mei-juni en september ook ’s avonds in de weekenden, en in juli-augustus elke avond). Hij is bereikbaar met alle trams en bussen die richting het Scheveningse strand gaan.

De bijbelkiosk wordt overdag bemand door één van de zes vaste medewerkers. Vanaf 2003 is een groot aantal jonge christenen steeds meer betrokken geraakt bij het werk in de bijbelkiosk via E&R (Evangelisatie & Recreatie). Inmiddels werken er zo’n 35 jongeren uit verschillende kerkelijke gemeenten in Den Haag mee. Van mei tot september staan zij op de uitgaansavonden in tweetallen in de kiosk, en in de zomervakantie zelfs elke avond. Uit de evaluaties blijkt dat dit ‘veldwerk’ ook voor hun persoonlijk geestelijk leven veel betekent.

Contactgegevens

Boulevard, Scheveningen (tegenover Kurhaus). Bereikbaar via alle bussen en trams die richting Scheveningen gaan.

Openingstijden

Hele jaar, zeven dagen per week, van 11.00u tot 17.00u.

BRON:http://www.bijbelkiosk.org/scheveningen

Privacy Preference Center