Selecteer een pagina

Het aantal dertigers en veertigers dat niet-kerkelijk is, maar zichzelf wel gelovig noemt, is aanzienlijk. Zij zijn op religieus gebied te bereiken via organisaties die weinig eisen en met vrijblijvende activiteiten.

Dat meldt het Nederlands Dagblad aan de hand van een onderzoek van Kaski, uitgevoerd voor Kerk zonder Grenzen, gelieerd aan radio Bloemendaal. De presentatie van de resultaten vindt vrijdag plaats in Bloemendaal.

Deze groep dertigers en veertigers bereik je niet via de lokale kerken. Een vrijblijvend, spiritueel aanbod werkt het beste. De groep wil zelf bepalen en het geloof op een eigen manier invullen. Ze hechten waarde aan rituelen, maar niet in de kerk; het zijn religieuze doe-het-zelvers.

Uit het onderzoek blijkt dat 1,4 miljoen dertigers en veertigers zich niet-kerkelijk en sterk gelovig noemen. Een even groot deel noemt zich niet-kerkelijk en een beetje gelovig. 2 miljoen dertigers en veertigers gaan niet naar de kerk en willen er ook niks mee te maken hebben. Het aantal leeftijdsgenoten dat wel geregeld naar de kerk gaat ligt op 1,6 miljoen.

Bron: Nederlands Dagblad

Privacy Preference Center