Selecteer een pagina

Plaats: Bethlehemkerk, Laan van Meerdervoort 627 (ingang om de hoek van de kerk: Klimopstraat 192 A) Den Haag.

De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen. De “Nacht” wordt gehouden op honderden locaties in Nederland en Belgie. De speciale gebedsnacht vormt de aanloop naar de Zondag voor de Vervolgde Kerk op 26 mei.

“De Nacht van Gebed en Zondag voor de Vervolgde Kerk worden bewust het eerste weekend na Pinksteren gehouden. Direct na Pinksteren begon de vervolging van de eerste christenen”, zegt Open Doors-woordvoerder Klaas Muurling. “We vragen mensen tijdens de Nacht van Gebed 1 nacht slaap te missen om naast vervolgde christenen te staan in gebed. ’s Nachts bidden kwam ook in de Bijbel voor. Toen Petrus gevangen zat, bad de gemeente ’s nachts vol vuur voor hem. Petrus kwam op een bijzondere manier vrij. Ook Paulus en Silas baden gedurende de nacht.”

We bidden in de Nacht in gebedsblokken, kort ingeleid door een filmpje via DVD over het betreffende land. Wereldwijd worden 100 miljoen christenen vervolgd om hun geloof. Dit jaar draagt de Nacht van Gebed het thema ‘Geloof is volharden’. Met informatieve videofragmenten en verhalen uit de vervolgde kerk ontdekken bezoekers van de Nacht hoe vervolgde christenen volhouden en op Christus blijven vertrouwen ondanks vervolging en tegenslag.

Van harte welkom om in (een deel van) de Nacht mee te bidden!
Plaats: zie hierboven.

Tijd: van 22.30 – 5.30 uur (inloop vanaf 22.00 uur mogelijk).

Meer informatie? Contactpersoon is Aafje Pronk, tel.nr. 06 20044816.

Privacy Preference Center