Selecteer een pagina

Youth-Church-denHaag-KerkenDerrick Abraham (24) begon een paar maanden geleden een nieuwe kerk. Den Haag is weer een kerk rijker, dankzij de 24-jarige student Derrick Abraham. Zijn Youth Dominion Church houdt sinds een paar maanden vieringen voor jongeren die houden van gospels, mediteren en persoonlijke getuigenissen. De bijeenkomsten zijn nu nog in een zaal van een dansschool, maar Derrick droomt van een eigen kerkgebouw. Ooit.

Het eerste wat opvalt is dat er hard en vol overgave gezongen wordt. Het klinkt als een volle zaal, terwijl er deze zondag – het is vakantie – hooguit tien mensen aanwezig zijn. Staande in een kring herhalen de bezoekers de woorden ‘Jehova is your name, You can not lie to me’. Derrick staat achter het keyboard en begeleidt het gezang. Een van de vrouwen die de boventoon voerde in het gezang stapt naar voren.
‘Your tongue is powerful, denk positief over jezelf. The bible is the book of life.’ Daarop maakt iedereen door elkaar heen allerlei klanken als bababalaba. Ik hoor na afloop dat het ‘unknown tongue’ is. Volgens het boek Handelingen zouden mensen ook allerlei vreemde talen hebben gesproken toen de Heilige Geest werd uitgestort. Dit deel van de dienst wordt afgesloten met een handdruk en de wens: ‘Gezegend dat je aanwezig bent in het huis van de Heer’.

Tweetalig
Derrick Abraham blijkt niet alleen de muzikaal begeleider, maar ook voorganger in de viering. Hij leest de bijbeltekst uit Johannes over Jezus die over het water liep en legt dat verhaal tweetalig uit. Hij nodigt iedereen uit om (weer) te gaan staan en te mediteren op de woorden I am. Derrick zoekt telkens contact door directe vragen te stellen als: ‘Wie gelooft er?’ en: ‘Wie verwacht in een gebed iets van God?’. De antwoorden zijn Amen en Halleluja.
In het gezamenlijke bidden lijken sommigen in een soort trance te raken door het aanroepen van Gods naam. De enige oudere vrouw in het gezelschap raakt geëmotioneerd. In een spontaan gegeven getuigenis vertelt ze dat ze ooit hindoe was en een teken van God kreeg. Hij droogde haar tranen, als door een wonder. Nu komt ze wekelijks in deze kring.

Kracht
De jongeren vertellen dat ze uit de dienst ‘veel kracht, een boost voor de rest van de week meenemen’. Zij gingen hiervoor naar verschillende migrantenkerken en volgden Derrick toen hij de Youth Dominion Church opzette. Dat is drie maanden geleden. De oprichter: ‘Ik ben vanaf scratch, bij nul begonnen. Ik wilde iets meer doen voor jongeren dan in de huidige kerk mogelijk is.’ De inspiratie voor het verspreiden van het evangelie had hij al van huis uit: zijn vader is actief in de Global Harvest Hour (aan het Om en Bij in de Schilderswijk).
Derrick is jeugdpredikant en volgt daarnaast een internationale studie aan de Haagse vestiging van de Leidse universiteit. Hij wil de kerk ‘stapsgewijs’ uitbreiden zonder er een grote pr-campagne via internet of advertenties tegenaan te gooien. ‘Dominion betekent kracht. Ik wil God promoten en benader de mensen persoonlijk.’
Hij wil zijn kerk dan ook niet plaatsen onder een van de bestaande stromingen. ‘Dit valt onder het hokje Christus.’

Zondag 11-12.30 u., Dansschool Wim Lier, Scheveningseveer 21.

 

BRON: http://www.kerkindenhaag.nl/interview/student-begint-internationale-jeugdkerk/

Privacy Preference Center