Selecteer een pagina

De Exoduskerk aan de Berensteinlaan is vorige week verkocht via een online veiling. In de veiling, die ruim 5 kwartier duurde, is uiteindelijk ruim een miljoen euro voor het pand betaald. Het is de eerste kerk die op deze wijze van eigenaar wisselt.

Tot nu toe werden er via internetveiling Bieden en Wonen alleen reguliere woningen verkocht. Op de site van Bieden en Wonen kunnen woningbezitters hun pand online veilen. Voor de verkoop van de Exoduskerk is er samengewerkt met Nelisse Makelaarsgroep. De vanafprijs was vastgesteld op 895.000 euro. Drie partijen hadden hun oog op de kerk laten vallen. In achttien rondes boden zij tegen elkaar op. De koper wenst voorlopig onbekend te blijven. Ook is nog niet duidelijk welke bestemming de kerk krijgt, zo meldde Bieden en Wonen gisteren.

De door architect Jelle Abma ontworpen Exoduskerk behoorde toe aan een hervormde gemeente binnen de PKN. Al geruime tijd was bekend dat de kerk moest sluiten en dat de gemeente zou worden ondergebracht bij andere PKN kerken in Den Haag Zuid-West. Wanneer de overdracht van de kerk plaats zal vinden is nog niet bekend.

Privacy Preference Center