Selecteer een pagina

Onder het motto ‘Zo heb ik ’t nog nooit gezongen’ vindt op zaterdag 26 januari 2013 de jaarlijkse Haagse lieddag plaats. Het programma bestaat uit liederen van Huub Oosterhuis, waaronder psalmen uit zijn nieuwe bundel 150 Psalmen Vrij, op muziek gezet door Antoine Oomen.

De lieddag staat onder leiding van Jan Hulsbergen, dirigent van het Jenhka koor van de Ignatiusparochie/Elandstraatkerk , en van Fokke de Vries, dirigent van de zanggroep Lukas/Ekklesia , te Den Haag. Beiden zijn vertrouwd met het liturgisch reper-toire, dat op deze dag wordt uitgevoerd.

Ieder die van zingen houdt, koorleden , maar ook gemeente-leden, zijn van harte welkom. Om 10.00 uur gaat de deur open. Van 10.30 – 16.00 uur worden bekende en nieuwe liederen met de verschillende stempartijen ingestudeerd en tezamen uitgevoerd. Tussendoor zijn enkele pauzes, waaronder de lunchpauze van 12.30 – 13.15 uur.

Tijdens het middagdeel zal het samen zingen afgewisseld worden met een optreden van voordrachtskunstenaar Krijn Peter Hesselink. Hij zal de liedteksten verlevendigen door verbindingen leggen met dichters die voor Huub Oosterhuis een bron van inspiratie waren. Krijn Peter Hesselink is schrijver, dichter, voordrachtskunstenaar en vertaler. Hij gaf optredens op festi-vals als Crossing Border, Noorderzon en Lowlands. Van zijn hand verschenen meerdere dichtbundels.

De lieddag vindt plaats in De Boskant, Fluwelen Burgwal 45, Den Haag. De Boskant ligt op loopafstand van het Centraal Station Den Haag en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

De kosten van deelname bedragen € 15,- inclusief bladmuziek, koffie en thee, te voldoen bij de entree.

U kunt zich aanmelden, graag met vermelding van stempartij, via info@steknet.nl”> info@steknet.nl (o.v.v. Haagse lieddag) of via 070-31816 16. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mw. Ria Huisman, 070-3630830.

De Haagse lieddag is een initiatief van SteK voor Stad en Kerk, het rk spiritueel centrum De Boskant, de Haagse Dominicus, het Jenhka koor en de zanggroep Lukas/Ekklesia.

Privacy Preference Center