Selecteer een pagina

HILVERSUM/SCHEVENINGEN – ,,We leven in een cultuur waarin we elkaar constant aan het beoordelen zijn. Wie mag blijven, wie stem ik weg?” zegt ds. Arnout Francke, die voorgaat in de (Vrijgemaakt) Gereformeerde IchthusKerk in Scheveningen. ,,Vaak bekijk ik mijzelf door de ogen van anderen en wanneer ik tegenval, dan schaam ik mij. Ik voldoe niet aan de verwachtingen.” Schaamte speelt een grote rol in onze samenleving. Maar hoe zit dat eigenlijk met het begrip ‘schuld’? Is schuld nog wel een probleem? Zendtijd voor Kerken zendt een dienst hierover uit op zondag 2 september, vanaf 17.02 uur via Radio 5.

Francke stelt dat in het centrum van het christelijke geloof het thema ‘schuld’ centraal staat. ,,Maar,” zo vraagt hij zich af, ,,is dat niet een achterhaald begrip? Biedt het christelijke geloof de ‘oplossing’ voor een probleem dat eigenlijk helemaal niet bestaat? Wordt schuld ons eigenlijk niet gewoon opgedrongen?” Op deze vragen gaat Francke, predikant van de Franse Kerk in Voorburg, in tijdens een kerkdienst vanuit Scheveningen.

Het uitgangspunt van de voorganger is de bijbeltekst uit Kolossenzen 2:14: “God heeft het document met voorschriften waarin wij werden aangeklaagd, uitgewist en het vernietigd door het aan het kruis te nagelen.” Francke hoopt dat hij in de preek de luisteraar weet mee te nemen in een zoektocht naar onderwerpen als schaamte en schuld, een zoektocht die hem zelf ook niet onberoerd laat.

De band van de Ichthuskerk verzorgt de begeleiding van de samenzang.
Na afloop van de uitzending is er gelegenheid om met gemeenteleden na te praten via
telefoonnummer 035 – 672 73 73.

Aansluitend aan de dienst volgt een spot met een project van ‘Metterdaad’ voor kwetsbare mensen in armoede en noodsituaties.

Voor vragen of inlichtingen kunt u contact opnemen met Zendtijd voor Kerken, telefoon 035-6727307, radio@zvk.nl of www.zvk.nl ; coördinator van deze radiokerkdienst – Michiel Niemeijer – 0636196894

Privacy Preference Center