Selecteer een pagina
Als we spreken over 'intimiteit met God' bedoelen we: God volledig willen kennen en jezelf volledig willen laten kennen. En dit zonder angst of schaamte, zonder iets te verbergen. Met voldoende tijd en onverdeelde aandacht voor elkaar. Om jezelf te delen en open te staan ​​voor anderen.
Durf jij God zo dichtbij te laten komen? Mag God u op zo’n manier kennen en uw hart met Zichzelf vullen? Jij deelt dingen met Hem en Hij deelt Zijn gedachten met jou.

Deze intimiteit is een strijd. Aan wie geef ik mijn tijd, energie en ruimte? Wat vult mijn hart? Ik ben in oorlog over wie en wat mij werkelijk vervult. Die strijd is elke dag merkbaar. Alsof het bijna onmogelijk is om de intimiteit met God te stabiliseren. Op een dag ervaar ik God zo dichtbij alsof ik letterlijk op Zijn schoot zit. Een dag later lijkt Hij kilometers ver weg. We kennen deze strijd allemaal. Laten we ervoor kiezen om het samen in te voeren.

Stel je een wereld voor waarin geen intimiteit bestaat. Alles grijs. Geen emoties. Geen gevoel. Een harde, koude wereld. Geen arm om je heen. Geen complimenten. Geen medelijden tijdens een examen. Geen kus of een bemoedigend woord. Hoe zou je dat willen?
Intimiteit is niet door mensen uitgevonden. Het komt van God. Wij hebben een Vader God die vol warmte, liefde, gevoel en emotie is in heel zijn wezen. Hij schiep in ons de mogelijkheid tot intimiteit, omdat het een onmisbaar kenmerk van Hemzelf is. De verbondenheid die we kennen is daar vaak een slecht alternatief voor. De Vader, de Zoon en de Heilige Geest vormen een hechte eenheid, verbonden door een onbeschrijfelijk sterke band. Ze houden van elkaar met een onvoorwaardelijke, diepe liefde. Ze versterken elkaar. Ze eren elkaar, geven elkaar de ruimte en zorgen ervoor dat ze samen nog mooier, krachtiger en indrukwekkender zijn dan alleen. Een unieke harmonie. Samen zijn ze compleet. Ze accepteren elkaar volledig zoals ze zijn en hebben maar een half woord nodig om elkaar te begrijpen. Het is vanuit de gebroken wereld waarin we leven moeilijk voor te stellen hoe perfect deze eenheid is. Kijken naar deze drie-enige God is de beste manier om hierin te groeien. Naarmate we God beter leren kennen, gaan we steeds meer op Hem lijken.

Privacy Preference Center