Selecteer een pagina

De gemeente Den Haag gaat nog actiever controleren of gebedshuizen in de stad last hebben van geweldsuitingen. Dat heeft burgemeester Jozias van Aartsen laten weten na afloop van de gemeenteraadsvergadering donderdagavond.

Tijdens de bijeenkomst steunde de raad een oproep van de Partij van de Eenheid aan het college om actief te voorkomen dat de ‘landelijke trend’ van geweld tegen gebedshuizen overslaat naar Den Haag. ‘Dit geweld neemt steeds agressievere vormen aan en heeft een behoorlijke impact op de bezoekers van gebedshuizen en met name moskee├źn’, aldus fractieleider Adboe Khoulani van de Partij van de Eenheid.

Burgemeester Van Aartsen stelt met klem dat Den Haag op dit moment geen problemen op dit gebied kent. ‘We werken nauwgezet samen met kerken, moskee├źn en synagogen’, stelt Van Aartsen. ‘Maar het kan geen kwaad om ze nog een keer op de man af te vragen of ze echt geen problemen ondervinden. Het is een goed om een signaal af te geven dat Den Haag ook in dit soort kwesties zeer alert is.’

Bron: TV West.

Privacy Preference Center