Selecteer een pagina

Ook dit jaar willen we in de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 juni een gebedsnacht houden. U/jij bent van harte uitgenodigd om (een deel van) deze nacht biddend op de bres te staan voor vervolgde christenen.

De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen. De ‘Nacht’ wordt gehouden op honderden locaties in Nederland en België.
Waarom wordt er ’s nachts gebeden? “Juist ’s nachts hebben veel vervolgde christenen het moeilijk” zegt Open Doors-woordvoerder Klaas Muurling. “Dan slaat de twijfel toe. Bovendien zien we in de Bijbel dat veel christenen ’s nachts bidden. Toen Petrus gevangen zat, bad de gemeente ’s nachts voor hem en kwam hij vrij”.

Hoe ziet de avond eruit?
De avond/nacht is in gebedsblokken ingedeeld. Ieder gebedsblok wordt ingeleid door een kort filmfragment. Het thema voor dit jaar luidt: “Bidden voor Ninevé”.
De stad Ninevé – het huidige Mosul in Irak – was in de tijd van Jona al een bolwerk van het kwaad. Jona werd niet voor niets door God naar de stad gestuurd om Zijn boodschap te brengen. Ook nu krijgen Irakese gelovigen in Bagdad en Mosul te maken met gewelddadigheden. Velen vluchten weg, anderen twijfelen. Vertrekken ook zij naar een veiliger plek? Daarnaast staat Ninevé symbool voor al die andere plekken waar christenen vervolgd worden vanwege hun geloof.

Tijdens de Nacht van Gebed wordt voor Irak en verschillende andere landen waar christenen worden vervolgd, gebeden. Doet u mee?

Plaats: Bethlehemkerk, Laan van Meerdervoort 627, Den Haag (ingang: Klimopstraat 192A, meest linkse deur op binnenplaatsje).
Aanvang: 22.00 uur (vrijdag 17 juni) Einde: 6.00 uur (zaterdag 18 juni).
Contactpersoon: Aafje Pronk (tel.nr. 06 20044816)

Privacy Preference Center