Selecteer een pagina

De Nationale Gebedsdag is in beweging. De partnerorganisaties hebben besloten om een nieuwe invulling te geven aan het gebedsevenement dat traditioneel aan het begin van het jaar plaatsvond. Zowel de partners als de plaatselijke teams hebben de wens om lokale gebedsnetwerken een impuls te geven en om bestaande gebedsactiviteiten meer over het jaar te verspreiden. De gebedsdag wordt voortaan lokaal georganiseerd en vindt in 2011 plaats op 8 oktober. De inhoudelijke focus ligt duidelijk op gebed voor missionaire presentie van kerken en christenen in Nederland. Het thema is ‘Bid zonder ophouden’. Wie wil het dit jaar organiseren in Den Haag?

De Evangelische Alliantie (EA) roept kerken in Den Haag en gebedsgroepen in Den Haag op om op 8 oktober een ‘Bid voor je stad’-gebedsavond te organiseren. Wim Althuis, coördinator gebed bij de EA, : “Met deze nieuwe invulling willen we christenen stimuleren om zelf op hun eigen wijze het evangelie in hun woonplaats handen en voeten te geven”. Lokale kerken en gebedsgroepen kunnen zich hiervoor vanaf februari aanmelden. De EA ondersteunt de plaatselijke organisatie met publiciteit en tips voor het programma. De elf partnerorganisaties leveren ideeën voor gebedsonderwerpen en concrete gebedspunten aan. Plaatselijke teams hebben de vrijheid om het programma op hun eigen manier in te vullen.

Week van Gebed en Prayer Night
De afgelopen jaren was de gebedsdag gekoppeld aan de Week van Gebed in de derde week van januari. Dit jaar vindt de gebedsweek plaats van 16 tot 22 januari. Het thema is ‘Trouw en toegewijd’. Voorafgaand op zaterdag 15 januari organiseren jongeren in tientallen plaatsen een Prayer Night. De EA hoopt dat lokale organisatoren van deze bijeenkomsten ook in het najaar in hun woonplaats bidders bij elkaar brengen.

De Nationale Gebedsdag is een initiatief van de EA in samenwerking met elf christelijke organisaties. Het gebedsevenement is ontstaan in 1981 aan de vooravond van de grote landelijke Er is Hoop-campagne. In 2010 werd de Nationale Gebedsdag voor de 30ste keer gehouden. Vele bidders spraken het verlangen uit voor vernieuwing en toewijding aan de opdracht om het evangelie bekend te maken.

Nadere informatie over de Nationale Gebedsdag, Week van Gebed en de Prayer Night vindt u op de websites:

www.nationalegebedsdag.nl

www.weekvangebed.nl

www.prayernight.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wim Althuis, 0343-513693 wim@ea.nl

Privacy Preference Center