Selecteer een pagina

Stichting Poustinia introduceert een nieuw initiatief waarmee jongeren (jong-gelovigen) hun persoonlijke traject met God kunnen ontdekken en verdiepen. Dit initiatief is gedoopt ‘JouPou’. Door middel van persoonlijke brieven met Bijbelteksten en praktische tips worden jongeren aangemoedigd. ‘JouPou’ start nadat de Katholieke Wereldjongerendagen in Madrid zijn afgerond.
Stichting Poustinia is een initiatief van pastor Gert Overmeer met uitdrukkelijke instemming van mgr. A. Hurkmans, bisschop van het bisdom ‘s-Hertogenbosch. De naam Poustinia is afgeleid van het Russisch woord ‘woestijn’. In de oosters-christelijke traditie heeft dit woord de betekenis van een zelfgekozen periode van stilte en afzondering, om zo de persoonlijke intimiteit met God te beleven.

Spirituele honger
De stichting tracht jongeren in relatie te brengen met de Levende God, Vader van Jezus Christus. Sinds de oprichting in 2009 heeft Poustinia al in verschillende landen jongerenprogramma’s verzorgd.
Tijdens deze jongeren programma’s is gebleken dat bij jongeren de honger naar spiritualiteit groot is. Toch vinden jongeren niet automatisch de weg naar de kerk en in sommige gevallen verlaten zij deze zelfs. Ook lijkt hun belangstelling voor christelijke weekenden en conferenties af te nemen. Vanuit het besef dat jongeren toch verlangen naar spiritualiteit, naar zingeving, start Poustinia het initiatief JouPou.

Jouw Poustinia
Jongeren worden uitgenodigd hun ‘eigen woestijn’ (‘Jouw Poustinia’- JouPou) op te zoeken om zo God te kunnen ontmoeten. Door middel van persoonlijke brieven worden jongeren aangemoedigd dit persoonlijke traject met God in te gaan. De brieven – met daarin Bijbelstudies en praktische tips – geven daartoe een regelmatige impuls.
Naast de brieven kunnen de deelnemers naar eigen behoefte gebruik maken van aanvullende diensten. Deze aanvullende diensten bestaan uit avondprogramma’s, weekend programma’s, persoonlijke gesprekken en in de nabije toekomst ook Facebook en Twitter.

Informatie
Op de site van Poustinia is meer informatie te vinden over JouPou en over de aanvullende diensten. Ook vindt u daar de meeste actuele geplande activiteiten verzorgd door het Poustinia-team. Onze site is: www.poustinia.nl

Privacy Preference Center