Selecteer een pagina

Op woensdag 25 augustus om 21.00 uur ontsteken wethouder Marjolein de Jong (Binnenstad, Cultuur en Internationaal) en Ton Kaper (voorzitter bestuur stichting Grote Kerk Den Haag) de nieuwe verlichting van de Grote Kerk in de Haagse binnenstad.
Er is een lichtvisie voor de pleinenroute in de binnenstad. Deze route loopt vanaf het Plein, via het Binnenhof, Buitenhof en Dagelijkse Groenmarkt naar de Grote Kerk. Aan deze pleinen is veel cultuur, bestuur en horeca en er zijn exclusieve winkels. De verlichting benadrukt deze kwaliteiten en versterkt de samenhang tussen de pleinen ook in het donker.

Met de nieuwe verlichting van de Grote Kerk is het eerste object volgens het gedachtegoed van de lichtvisie uitgevoerd. Het resultaat is een lichtbeeld waarin de gotische architectuur van de kerk wordt benadrukt. Zowel aan de buitenzijde van de kerk als in de kerk, waar het interieur met kleine LED spotjes wordt aangelicht. De nieuwe aanlichtinstallatie van de Grote Kerk gebruikt veel minder stroom dan de oude: het verbruik gaat van ongeveer 9000 watt naar circa 2000 watt. Dit is een teruggang van meer dan 75%.

Bron: website Gemeente Den Haag

Privacy Preference Center