Selecteer een pagina

Op dinsdag 23 september, de afsluitende dag van de week van de Haagse Ontmoeting, zijn door wethouder Rabin BaldewSingh (PvdA, Burgerschap, Deconcentratie, Leefbaarheid en Media) de eerste Social Sofa’s overgedragen aan de stadsdelen. De robuuste banken hebben een plaats gekregen in Den Haag Zuid-West. De betonnen banken zijn in de afgelopen weken voorzien van duizenden stukjes mozaïk. Elke Hagenaar wordt in de gelegenheid gesteld iets bij te dragen. De banken, die een uitdrukking zijn van de multiculturele droom, hebben tot doel om ontmoetingen tussen mensen en culturen tot stand te brengen. Het is de bedoeling om in elk stadsdeel een of meerdere Social Sofa’s te plaatsen, 70 in totaal. In 2008 zullen er 10 worden geplaatst, in zowel 2009 als 2010 volgen er nog eens 30.

De totale projectkosten voor de Social Sofa’s bedragen minimaal € 175.000. De kosten worden gedragen door de Gemeente Den Haag, sponsoren en bedrijven. Daarnaast is geld beschikbaar dat door minister Vogelaar wordt verstrekt in de vorm van subsidies voor integratieprojecten.

STEK, de uitvoeringsorganisatie van de Diakonie van Protestantse Gemeente begeleidt de plaatsing van de Haagse banken. De Gemeente Den Haag heeft toegezegd een soepel plaatsingsbeleid te hanteren. Zie ook de website van STEK.

Update 29 oktober 2008: zie ook het filmpje op YouTube.

Privacy Preference Center