Selecteer een pagina

Zijn ouders hadden geestelijk gezien een heel leven achter de rug toen hij geboren werd. Ze waren van gereformeerde huize. Toch stonden ze open voor andere stromingen. Hans Koornstra vertelt over hoe hij veranderd werd door de kracht van het Evangelie. “Mijn ouders, van gereformeerde huize, stonden zeer open voor christelijke stromingen zoals het Leger des Heils, mensen uit de Vergadering der gelovigen die we thuis gehad hebben om te preken. In hun dorp hebben ze veel mensen bereikt. Ik had een geweldig stel ouders.”

Hans: “Ik kan niet een dag aanwijzen dat ik tot bekering ben gekomen. Zolang ik mij kan herinneren, heb ik een geweldig verlangen gehad om meer van God te weten. Dat is altijd zo geweest. Als er een geestelijk gesprek was thuis, vond ik dat interessant. Als ik terugdenk aan bewegingen als Youth for Christ en er werden uitnodigingen gedaan om tot Christus te komen, maakte ik die beslissing nooit omdat ik dacht dat ik al bij Jezus hoorde.

Na mijn tienerjaren kwam evangelist T.L. Osborn naar Den Haag. Er gebeurden wonderen. Hans: “Die campagne veranderde mijn leven totaal. Als mensen vragen wat er gebeurde in die campagne, dan kan ik het kort samenvatten. Voor mij was het: Wat hij sprak, was niet onbekend, behalve het element van goddelijke genezing. Maar op die dag wandelde Jezus uit de pagina’s van de Bijbel naar het hier en nu. Dat is een geweldige ervaring, als het niet alleen daar is, maar ook hier en nu. Dat heeft mij enorm aangegrepen. De wonderen, die ik heb gezien, hebben een dimensie laten zien van Christus waarvan iedereen zou moeten weten. Een jaar later zat ik op een Bijbelschool. Nu preek ik vijftig jaar. Ik kan echt stellen dat Jezus niet in een stukje geel papier te vinden is, maar ook vandaag in onze tijd echt levens totaal kan veranderen.”

Bron: http://www.cip.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=24861

Privacy Preference Center