Selecteer een pagina

De verkoop van de Pniëlkerk aan het Dominion Centre is van de baan. De immigrantenkerk bleek niet in staat om bij banken financiering te verkrijgen voor de aankoop en de verbouwing van het kerkgebouw, zo laat de scriba van Pniëlkerk weten aan kerkenindenhaag.nl. Het kerkbestuur gaat nu op zoek naar een andere koper voor het gebouw.

Het kerkbestuur van de Gereformeerde Kerk aan de Tesselsestraat was in eerste instantie voornemens het gebouw te verkopen aan Staedion, die de grond wilde gebruiken voor de bouw van appartementen. Het gemeentebestuur van Den Haag wilde echter niet meewerken aan de daarvoor benodigde wijziging van het bestemmingsplan en forceerde nieuwe onderhandelingen tussen de Pniëlkerk en het Dominion Centre.

Het Dominion Centre komt nu nog bijeen in schaatscentrum De Uithof en had na een verbouwing willen beschikken over een kerkgebouw waar ruimte is voor verdere groei. De kerkelijke gemeente van de Pniëlkerk wordt begin juli samengevoegd met die van de Prinses Julianakerk (zie foto), gelegen op een steenworp afstand van de Pniëlkerk.Pnielkerk

 

Privacy Preference Center