Selecteer een pagina

Cork Shot Out From a Bottle of ChampagneWelkom in 2015, een nieuw jaar. Nog opgerold, net als zo’n nieuwjaarsrolletje waar je slagroom in kunt spuiten. Geen idee wat je te wachten staat en hoe het nieuwe jaar gaat verlopen. En aan de start wensen we elkaar een gezegend jaar. Wat is dat in de praktijk?

‘Zegen’ is eigenlijk niet zo moeilijk: je wenst iemand toe dat het hem of haar in alles goed mag gaan. Hetzelfde wat je doet als je iemand een gelukkig jaar wenst of ‘de beste wensen’ toewenst. Maar ja, net als de (vaak) nietszeggende vraag ‘Hoe gaat ie?’ is ‘Gezegend nieuwjaar’ ook snel gezegd. Soms zonder erbij na te denken. Soms tegen mensen die je in het dagelijkse leven niet eens ziet staan.

Bewust leven
Jammer eigenlijk, want de extra dimensie van dat ‘gezegend’ is te mooi om snel te zeggen. En te mooi om niet te zeggen. Als je iemand een gezegend jaar wenst, zegt dat veel over jezelf. Het houdt in dat je zelf ook alles van God verwacht en dat je heel goed weet dat al je plannen niets voorstellen als de Heer je niet zegent.

Dat betekent: bewust leven en samen met God je plannen maken. En dat wens je anderen toe aan het begin van het nieuwe jaar. Een jaar dat misschien onzeker is, omdat je geen werk hebt. Of omdat je ziek bent of met ziekte in je omgeving hebt te maken. Een jaar waarin je gaat bevallen, of trouwen, of reizen. Of een jaar waarin je iets of iemand verliest, of waarin je sterft. En bij alles, in alle omstandigheden, is God erbij.

Waar je ook heengaat, wat je ook gaat doen, wie je ook bent, of je nou in God gelooft of twijfelt aan Zijn bestaan: leef elke dag onder Zijn zegen. Zoek Hem op, ook als je boos bent of verbitterd of moe. Laat je zegenen! Groei dit jaar als jezelf, in je geloof, je relaties, je werk. Wees een ander tot zegen.

De bijbel zegt:
Heer, red het volk dat u toebehoort, zegen het, wees zijn herder en draag het voor eeuwig (Psalm 28:9)

Alleen de zegen van de Heer maakt rijk, zwoegen voegt daar niets aan toe. (Spreuken 10:22).

 

BRON: http://www.magazinemint.nl/zegen-voor-het-onbekende-jaar/

Privacy Preference Center