Selecteer een pagina

Naar Amsterdams voorbeeld hebben Stek – stichting voor stad en kerk – en VluchtelingenWerk een informatie- en adviescentrum opgericht voor migranten zonder papieren, Den Haag Wereldhuis. Het Wereldhuis is een ruimte in het centrum van Den Haag.
waar mensen zonder verblijfsvergunning een huiskamer en eetkamer vinden. Twee dagdelen in de week kunnen mensen in de huiskamer terecht om advies en informatie te vragen, elkaar te ontmoeten, samen activiteiten te ontplooien en hun eigen krachten en talenten te (her)ontdekken. Maandelijks worden bij een gezamenlijke maaltijd themabijeenkomsten gehouden.
Doel van het project is om ongedocumenteerden instrumenten in handen te geven om zich staande te houden in de Haagse samenleving en zich te kunnen oriƫnteren op hun toekomst. Den Haag Wereldhuis wil niet een nieu w inloophuis voor ongedocumenteerden zijn, maar de bezoekers informeren en verwijzen naar bestaande faciliteiten. Zo kan het Wereldhuis een aanvulling zijn voor het bestaande aanbod voor ongedocumenteerden. Projectleider van Stek is Aklil Getachew. Den Haag Wereldhuis
p/a Parkstraat 32
Postbus 371
2501 CJ Den Haag
T (070) 318 16 16
E agetachew@steknet.nl

Privacy Preference Center